Vacature
Allround Meubelmaker
Vacature
IMOS TEKENAAR

Het bedrijf

Plezier in ons werk!

Even voorstellen!

DNA wijzigt niet. Al sinds 1965 produceren en monteren wij hoogwaardig en duurzaam maatwerkmeubilair voor uiteenlopende projecten. De kernwaarden daarbij zijn altijd gelijk gebleven: optimale samenwerking met de opdrachtgever, een perfecte organisatie om dit te realiseren en absolute betrouwbaarheid.

De optimale samenwerking ervaart u door onze gepassioneerde betrokkenheid en het grote enthousiasme waarmee we elk project intensief begeleiden. Onze professionele aanpak wordt verder beschreven in het deel ‘Onze Werkwijze’.

Als organisatie streven we perfectie na door de processen continue te monitoren en te verbeteren. De LEAN-filosofie helpt ons daarbij, trainingen en het samen continue verbeteren van werkmethoden is ingeslepen in de hele organisatie. Een nieuw en uiterst modern machinepark, heldere communicatie en een integrale planningmethodiek behoren tot onze kwaliteiten. Bovenal vormt het plezier in het werk en ons gezamenlijk doel de klant optimaal te bedienen onze meerwaarde.

Mooie woorden maar komen wij ze ook na?  Op deze site geven wij u een indruk van Van Assem interieurbouw, waar wij voor staan en hoe wij onze kwaliteit borgen in de organisatie. wij nemen onze verantwoordelijkheden, communiceren met u op een open en eerlijke wijze en hebben een transparante planning en uitvoering. Onze hoog gekwalificeerde mensen beschikken over ruime ervaring en de vereiste certificaten. In z’n geheel een uiterst betrouwbare partij dus!

Udo van Bekkum, directeur

(lees verder onder de foto’s)

Wat bieden wij?

We vervaardigen meubels in zowel enkelvoudig als grootschalig seriematig werk in onze eigen werkplaats. Daarnaast werken we regelmatig aan meubelbouw of fijn timmerwerk hetgeen op locatie tot stand komt.

We zijn met name actief op de projectenmarkt voor de kantoorinrichting en utiliteitbouw. Van low budget tot zeer exclusief werk en de inrichting van één ruimte tot diverse verdiepingen.

Ook luxe interieurs voor particulieren, retail en hospitality vormen een belangrijk aandeel in onze orderportefeuille. Vaak monumentale panden waarbij de inrichting van gelijke klasse moest zijn als de karakteristieke omgeving zelf.

Klein of groot werk, van minimalistisch tot grote architectonische klasse: wij ontzorgen u en leveren het gewenste meubelmaatwerk!

Onze werkwijze

Vaak heeft de opdrachtgever -bij een traditionele contractvorm- een geheel uitgewerkt ontwerp (Definitief Ontwerp of Uitvoeringsontwerp) en een omschrijving als uitgangspunt voor de realisatie aangeleverd. Het traject van inventarisatie voor het Pakket Van Eisen (PVE), het uitwerken van het Schetsontwerp (SO) naar Definitief Ontwerp (DO), is voor de opdrachtgever een intensieve zoektocht naar het optimale plan voor zowel de gebruikers als de opdrachtgever van het project.

Er is door de opdrachtgever uiteraard altijd goed nagedacht over functionaliteit en technische specificatie. Nu zien wij uw DO niet als volmaakt eindstation maar als startpunt van onze toegevoegde waarde. Vanaf het moment van de aanvraag voor een offerte proberen wij uw uitgangspunten te ‘fine-tunen’. En middels een uiterst efficiënte werkwijze streven we, in nauwe samenwerking met u, naar het in alle opzichten meest effectieve resultaat.

Meer over onze werkwijze en automatisering

(lees verder onder de foto’s)

Teamwork

Van Assem interieurbouw bestaat uit twee gelijkwaardige teams die zowel qua grootte als expertise aan elkaar gewaagd zijn. De teams kunnen elkaar versterken en uitdagen of volledig samenwerken als het een grote opdracht betreft. Per opdracht wordt er een projectteam samengesteld dat bestaat uit één werkvoorbereider, één teamleider, één montageleider en een aantal meubelmakers/monteurs van diverse niveaus. Desgewenst kan hier een projectcoördinator aan toegevoegd worden. Elke medewerker heeft de opleiding Hout- en Meubileringscollege (of vergelijkbaar) voltooid, dus specifiek gericht op interieurbouw. Ook beschikken zij allemaal over ruime werkervaring binnen deze branche. Onze Leerling Meubelmakers via de stages die zij succesvol hebben afgerond bij ons en bij andere bedrijven, de Senior Meubelmakers/Monteurs omdat zij soms al ruim 40 jaar bij ons in dienst zijn. En allemaal met een grote passie voor dit vakmanschap!

Meubelmakerij

In onze uiterst modern ingerichte werkplaats van 2500m² realiseren we de meest uiteenlopende projecten. Hierbij zien we vaak een combinatie van enkelvoudige meubelen en repeterende meubelen in grote of kleine serieproducties. De borging van de kwaliteit is een zorg van iedere medewerker. Om deze te bewaken en garanderen zijn er duidelijke richtlijnen, procedures en normen bepaald en vastgelegd in ons kwaliteitshandboek. Ons integrale kwaliteitszorgsysteem is erop gericht om de inzet van mensen en middelen af te stemmen op de behoefte van onze afnemers. Wilt u eerst eens kennis maken en zien hoe de productie bij ons plaatsvindt? Wij leiden u graag rond!

Machinale afdeling

Wij zijn met name trots op ons machinepark: recentelijk uitgebreid met een lijmpers (Joos) waarmee we op semi-industriële wijze HPL op dragermateriaal kunnen verlijmen en persen.
Daarnaast hebben we een nieuwe Homag Ambition 2482 kantaanlijmer aangeschaft samen met een Homag Automation TFU140 retourtransportsysteem. Ook de meeste andere machines komen uit de ‘Homag-groep’. We maken o.a. gebruik van twee CNC-gestuurde freesmachines, een corpuspers en een opdeelzaag met een achterbelader. De opdeelzaag is in staat twee stroken tegelijk af te korten en kan een hoogte van 100mm zagen. Barcoderingen verzorgen de aansturing. De capaciteit is hiermee enorm toegenomen! Met deze investeringen zijn wij nu nog beter in staat om in een kort tijdsbestek zeer grote series te produceren en toch flexibel en slagvaardig te blijven. Zo kunnen we vanaf enkel stuks tot grote series in eigen huis, just-in-time produceren.

Montage

Wij begrijpen dat onze monteurs te gast zijn bij u. Ze zijn representatief en gedragen zich conform de bij u geldende regels. Dit gebeurt onder leiding van één van onze (VOL-)VCA gecertificeerde montageleiders. Hij bereidt de montage en alles wat daarbij komt kijken voor om onverwachte ‘verrassingen’ te voorkomen. De montageleider is op locatie het aanspreekpunt voor u als klant. Tevens stuurt hij eventuele onderaannemers aan, woont hij de bouwvergaderingen bij en neemt hij deel aan de eindoplevering van het project. Het verantwoordelijkheidsgevoel is daarmee bij hem en zijn team uitermate hoog, evenals de drang naar perfectie. Wenst u misschien een VOG? Wij zorgen ervoor!

 

 

Historie

Het is allemaal begonnen in 1965. Met op de oprichtingsbalans een totaal van fl. 1937,25 opgebouwd uit enkele handgereedschappen, een zelfgemaakte zaagmachine en een bromfiets waarmee Theo van Assem langs de deur ging op zoek naar ‘nieuw werk’.  Of het nu Theo was of in de jaren ’90 Wim van Bekkum of sinds 2000 Udo van Bekkum, de ontwikkelingen hebben uiteraard nooit stil gestaan. Continue werd er gewerkt aan professionalisering en verbetering.

Inmiddels is Van Assem interieurbouw uitgegroeid tot een bedrijf met 35 medewerkers, een omzet van 5 mln. per jaar, een grote naamsbekendheid en een zeer loyale klantenkring. Het persoonlijke karakter is uiteraard nooit verdwenen en nog altijd streven we op alle fronten naar de hoogste kwaliteit!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Uiteraard willen wij ook graag een bijdrage leveren aan enkele goede doelen en activiteiten/stichtingen welke wij een warm hart toedragen. Zo zijn we doorlopend donateur van kinderboerderij ‘De Vechtse Hoeve’, woonzorgcentrum ‘Maria Dommer’, ‘Maarssen-on-ice’ en het Timmerdorp in Maarssen. Maar ook de stichtingen ‘Alpe d’HuZes’ en ‘Vliegende Meubelmakers’ worden door ons gesponsord. Op deze en diverse andere manieren, denk aan duurzaamheid bij materiaalkeuze en advies, recycling van (rest-)afval e.d., proberen wij het MVO-beleid zo goed mogelijk uit te dragen!

Meer over duurzaamheid