Vacatures!

Karakteristiek Kantoor

Teruggebracht naar de oorspronkelijke schoonheid

Hoge mate van aandacht voor details

Deze opdrachtgever zocht een karakteristiek pand in de omgeving van Amsterdam en stuitte hierbij op een bijzonder hoekpand. In de jaren ‘80 was dit een voormalig Rabobankkantoor en later deed het dienst als kantoor voor andere organisaties.

Na diverse verbouwingen door de jaren heen was er weinig over van de oorspronkelijke schoonheid. De kopers zagen door alle voorzetwanden en systeemplafonds heen echter een karakteristiek pand met mogelijkheden.

In dit project is er uitermate veel aandacht besteed aan de details en de hoogwaardige afwerking. Voor de basis van het pand is met ruwe materialen gewerkt. Zo is de oorspronkelijke metselwerkmuur geheel gestraald en weer in het zicht gebracht en is gewerkt met een betonnen vloer op de begane grond, blauwstalen panelen en stalen puien.

DIVERS MATERIAALGEBRUIK

De pui van de entree is aan de hand van oude foto’s teruggebracht naar de oorspronkelijke staat, met veel aandacht voor details in metselwerk, natuursteen en schilderwerk. Bij binnenkomst in het ontvangstgebied valt direct de met lederen panelen beklede kolom op waarin de gashaard verwerkt is. Deze kolom verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Aan de achterzijde van de kolom zijn zowel op de begane grond als op de verdieping beeldschermen verwerkt. Middels een stalen taatsdeur in het ontvangstgebied kom je in het werkgebied, waar een enorme houten tafel staat; een boomstamtafel voorzien van epoxy hars. Aan de wand van schoonmetselwerk hangt een maatwerkkast compleet omkleed met messing. Een hoge maatwerk
(garderobe-)kast vormt de afscheiding tussen het werkgebied en de pantry. In de (maatwerk) trap die vanuit de pantry naar de eerste verdieping leidt is diverse keukenapparatuur en de serverruimte verwerkt.