Vacatures!

Athora

toekomstbestendig met een WOW-effect

State-of-the-art én duurzaam

Vanaf het voorjaar van 2023 heeft het hoofdkantoor van Athora zijn intrek genomen in het kantoorgebouw EDGE Amsterdam West. EDGE Amsterdam West is een van de meest duurzame kantoorgebouwen van Europa. Alle BREEAM- en WELL-eisen zijn meegenomen in de uitwerking van het werkconcept. Uiteraard kende dit project de nodige budgettaire en planning technische uitdagingen. Niet alleen door deze twee belangrijke factoren, maar ook door de verwevenheid van bouwkundige wanden, systeemwanden, plafonds en meubelmaatwerkonderdelen is dit een écht teamwerkproject geworden.

Het concept

Binnen een periode van ongeveer een jaar heeft het gehele bouwteam op 5.000 vierkante meter vloeroppervlakte een kantoor met zo’n 300 werkplekken en bij behorende faciliteiten gerealiseerd. De medewerkers hebben kunnen meedenken over onderwerpen als mobiliteit, kleurgebruik en meubilair. Het basisconcept voor het gehele interieuplan wat is toegepast is dat van een hybryde werkomgeving waar de aspecten als kleurgeruik, groenvoorziening en levendigheid terugkomen.

Levendigheid en duurzaamheid

Om de levendigheid nog wat extra kracht bij te zetten hebben wij voor dit project een vrijdagmiddagbar mogen maken waarbij het barelement zich volautomatisch iedere vrijdag van de week opent onder begeleiding van de nodige lichteffecten. Ook een Jeux de Pool tafel van maar liefst 11 meter lengte ontbreekt niet. Een Jeux de Pool tafel? Jazeker een door de architect bedacht speelelement wat de mix is van een jeux de boulle spel en een pooltafel.
Los van de BREEAM eisen aan het maatwerk hebben wij een duurzame boardroomtafel gemaakt uit het restmateriaal van andere meubelitems. Het restmateriaal is verzaagd naar ruitvormige stroken die samen het patroon vormen van het blad en onderstel van de boardroomtafel!