Vacatures!

VvAA

By Versseput Architecten

Volledig doorwerken tijdens de verbouwing

Het Utrechtse architectenbureau Versseput Architecten ontwikkelde een masterplan voor de herinrichting van het hoofdkantoor van de VvAA. De VvAA is de ledenorganisatie voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Zij waren op zoek naar een hedendaags interieur, beter passend bij de huidige werkvormen van deze tijd. De totaalaanpak was opgedeeld in 7 fasen en zorgde ervoor dat het bedrijf VvAA tijdens de verbouwingen volledig kon blijven functioneren. Ruim 6500 m2 kantoorruimte werd vooruitlopend op de inrichting bouwkundig en installatietechnisch gestript en voorzien van een volledig nieuwe inbouw.

‘Activity based working’

Het nieuwe inrichtingsconcept is gebaseerd op ‘activity based working’. Werknemers kunnen verschillende ruimten en plekken gebruiken die passen bij de werkzaamheden die ze op dat moment uitvoeren. Het meubilair is specifiek voor de VvAA op maat ontworpen en is daardoor perfect geïntegreerd in het totaalontwerp. Het resultaat, een verhoogde functionaliteit, betere zichtlijnen en een dynamische werkomgeving die bijdraagt aan de unieke identiteit van de VvAA als moderne werkgever.

Hoogwaardig comfort

Een variëteit aan overlegtafels, lounge zitjes, concentratieruimten en landingsplekken bieden de werknemer een flexibele werkomgeving. Eyecatcher is de serie op maat ontworpen en door Van Assem interieurbouw gemaakte concentratie units waarin medewerkers geconcentreerd kunnen werken of overleggen. Grafische toevoegingen op wanden en glaspuien versterken de identiteit van de VvAA als organisatie in de medische sector. De kantoorruimten hebben een hoogwaardig comfort gekregen. De voorheen drukke, lawaaierige ruimtes kregen bovendien een veel betere akoestiek, dankzij de door Versseput Architecten ontwikkelde lambrisering en het geperforeerde bamboe systeemplafond.

“Een slimme werkomgeving die altijd meebeweegt; een werkwijze die perfect aansluit op de werkzaamheden.”