Vacatures!

Trippenhuis

Van wapens naar wetenschap

KNAW

Wat een bijzonder mooi project was dit! Een prachtig gebouw uit 1662; het zogeheten ‘Trippenhuis’ aan de Kloveniersburgwal te Amsterdam. Gebouwd door rijke handelaren in munitie en wapens; de gebroeders Trip. Met de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen die sinds 1812 in het Trippenhuis is gevestigd. Voor de huidige eigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, heeft Office Winhov architecten uit Amsterdam getekend voor de renovatie van het ontvangstgebied en het auditorium.
Wij hebben in opdracht van BAM Schakel en Schrale dit mooie werk mogen uitvoeren. De levering bestond uit het vaste meubilair in het ontvangstgebied, de betimmeringen in het auditorium en alle gefineerde binnendeuren.

 

Tinbergenzaal

De grootste uitdaging zat in de betimmering in het auditorium. Deze bestaat uit brandwerend MDF gefineerd met rift gestoken eikenfineer. De platen zijn v.v. een akoestische microperforatie 2/2/ 0,5mm. De betimmering om de spanten, tegen de wanden en het plafond, is met een minimale stelruimte van slechts enkele milimeters per paneel geheel strokend met elkaar aangebracht. Waarbij de lijnen van vloer, plafond, wanden en koven met elkaar stroken. De spanten zijn 3-Dimensioneel ingemeten en zo strak mogelijk omtimmerd met de akoestische panelen. Om het blind bevestigen van de geperforeerde platen mogelijk te maken zijn vooraf al de schroef- en bevestigingspunten op de tekentafel bepaald en in de plaat uitgespaard in de perforatie. Het aanbrengen van het grondhout is met behulp van gebouw GPS uitgezet in de ruimte en is bepalend geweest voor het mooie eindresultaat.