Vacatures!

Clubhuis WSW

7,5 KM MASSIEF HOUT

Ontwerp op basis van concept

Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) heeft een warme en huiselijke werkomgeving gerealiseerd door typologieën van sociale woningbouw als uitgangspunt te nemen. Elke typologie heeft zijn eigen kenmerken qua werkomgeving.
De werkomgeving ‘eengezinswoning’ is met name bedoeld voor samenwerken in kleine groepen, informeel overleg en geconcentreerd werken. De werkomgeving ‘appartementencomplex’ is met name bedoeld voor samenwerken/vergaderen in grote groepen, brainstormen en informeel ontmoeten in coffee- en printcorners.
Beide typologieën hebben een verschillend vloer-, plafond- en kleurenplan maar staan met elkaar in verbinding via een ‘groene straat’ waar men elkaar kan ontmoeten en kan werken.

Aandacht voor sfeer, styling en akoestiek

De werkomgeving is ontworpen met heel veel aandacht voor het neerzetten van de juiste sfeer. Er is dan ook veel verschillende sfeerverlichting en styling (onder andere in maatwerkkasten) toegepast om de werkomgeving een heel huiselijk gevoel te geven en het concept van de twee typologieën van sociale woningbouw ‘een gezicht te geven’. De grote hoeveelheid groene planten is hier ook onderdeel van. Om een goede akoestiek te waarborgen, is er een akoestisch spuitplafond gerealiseerd. De buitenzijdes van de ‘eengezinswoningen’ zijn bekleed met houten latten, waarachter vilt met steenwol is geplaatst, dit heeft een hele positieve werking op de akoestiek. Een aantal van de wanden zijn extra dik, om geluidsoverdracht te voorkomen. Daarnaast zijn er op diverse plekken in de werkomgeving akoestische baffles geplaatst, als een grid boven de werkplekken en als eilanden boven de aanlandplekken.

Slim en duurzaam

In dit ontwerp is ruim 7 kilometer aan eiken houten latten verwerkt. De wanden en plafonds die een houten bekleding hebben gekregen, zijn ontworpen op basis van de originele maat van de massieve eiken houten latten, zodat er in de uitvoering geen zaagverlies is ontstaan.