Vacatures!

Nidera

Ultramoderne koopvaardij

Nidera

In opdracht van CBRE hebben wij in samenwerking met Fokkema Architecten dit tot de verbeelding sprekende project mogen realiseren voor Nidera. Het totaal beslaat 4500m² vloeroppervlak op de 5e verdieping in ‘De Rotterdam’ met zeer uiteenlopend maatwerkmeubilair. Afgezien van de diversiteit aan meubilair is dit rijk gedetailleerde project ook nog eens in een recordtijd gerealiseerd.

Materialen

Zitzakken van jute, opgehangen aan een staalconstructie op 5 meter boven de vloer. Wastafels gemaakt van beton, lamellenplafonds van eiken, eindeloos lange kasten en pantry’s die van alle gemakken en luxe zijn voorzien. Het pronkstuk is toch wel de bar met ‘front cooking’. Marmercomposiet, HPL-messing en door-en-door zwart MDF met een messing diktekantafwerking. Om het havenkarakter te benadrukken zijn voor deze kast kettingen gespannen en heeft Fokkema Architecten een kunstwerk gerealiseerd met jute ‘zaklampen’.

Achtergrond en inspiratie

Nidera is in 1920 opgericht als bulkgoedhandelaar van de agrarische sector (granen en zaden). De locatie in ‘De Rotterdam’ is dan ook niet heel verwonderlijk met aan de voorzijde schitterend zicht op de handelsstad en aan de achterzijde zicht op de Maashaven wat vroeger een graanhaven was. In het interieur heeft Fokkema voor de kleuren, materialen en vormtaal haar inspiratie gehaald uit dit verleden. Goudgele graankleuren, jute zitzakken en zitelementen in de vorm van opgebonden balen graan maken het afbouwpakket Nidera-specifiek. Dat het totaalinterieur niet aan de internationale aandacht ontglipt blijkt wel uit de nominatie voor ‘Workspace Interior 2016’.

 WIN-AWARDS-2016