Vacatures!

Akoestiek

en duurzaamheid

Groei als aanleiding voor verandering

Voor een ontwikkelingsbank in Den Haag hebben wij onlangs in opdracht van Rever interieurprojecten het kantoor opnieuw mogen inrichten. Doordat de organisatie de afgelopen jaren een flinke groei had doorgemaakt, was de bestaande inrichting niet meer geschikt. Bovendien wilde de organisatie een nieuwe manier van werken implementeren waarin flexibiliteit, samenwerken en duurzaamheid centraal zouden staan. Het pand telt zes verdiepingen waarvan we de bovenste 5 etages volledig hebben verbouwd. In totaal beslaat het project 7500m². Bovendien is gedurende de verbouwing in het naast gelegen pand nog eens 1800m² gehuurd die dezelfde ‘look & feel’ als het hoofdgebouw heeft gekregen.

 

Uitgangspunten voor het ontwerp

Uit een onderzoek dat onder de medewerkers werd gehouden, bleek dat er heel veel behoefte was aan werkplekken waar je geconcentreerd kunt werken. Dit leidde tot het activity based werkconcept waarbij niemand een eigen werkplek heeft. Rever maakte het ontwerp waarin de volgende  punten een belangrijke rol spelen: duurzaam, representatief, ‘trots op de organisatie’, akoestiek, ‘thuis voelen’, ‘verbonden voelen’, vitaliteit en identiteit.

 

De indeling van de vijf verdiepingen is identiek maar elke verdieping heeft een eigen accentkleur zodat het voor de gebruikers makkelijk te herkennen is waar ze zich bevinden. Elke verdieping heeft een ‘Social area’ (pantry, informele zitjes, story telling elementen), ‘Focus & Concentration area’ (werkplekken en bibliotheek) en een ‘Meeting & Collaboration area’ (base camp rooms, vergaderruimtes en bijv. interaction rooms).

 

Akoestiek en groen

Omdat geconcentreerd werken heel belangrijk is voor de mensen binnen deze organisatie is er gebruik gemaakt van wanden met een hoge akoestische waarde en zijn er veel middelen toegepast die ten goede komen aan de akoestiek. Door de gehele werkomgeving is groenvoorziening toegepast: als privacy-afscheiding en als belangrijk onderdeel van de sfeerbeleving. Van Assem interieurbouw stond garant voor vrijwel al het maatwerkmeubilair, waaronder ook de lockers, garderobes, kasten en phone boots.

Hergebruik van bestaande middelen

Echt duurzaam aan dit project is het feit dat er veel meubilair is hergebruikt: er is gekeken naar welke materialen uit het huidige interieur bruikbaar waren voor het nieuwe interieur. Zo is er hout van kasten gebruikt voor het samenstellen van’ ‘storytelling-elementen’ en plantenbakken.

“De kracht van dit project is enerzijds het duurzame karakter, anderzijds de omvangrijke aandacht voor akoestiek. De genomen maatregelen rondom akoestiek dragen enorm bij aan de prettige werkomgeving die het is geworden. ”